قهوه تا چند سال تاریخ مصرف دارد؟

5/5 - (1 امتیاز)

قهوه نوعی گیاه است که دانه های آن برداشت شده و پس از گذراندن مراحل رست و آسیاب، تبدیل به پودری نیمه آماده برای مصرف می شود. یکی از سوال هایی که برای دوست داران قهوه به وجود می آید این است که آیا قهوه تاریخ مصرف دارد؟ چند سال می توان از پودر قهوه استفاده کرد؟ تاریخ مصرف قهوه آسیاب شده چقدر است؟ تاریخ تولید و انقضای قهوه روی بسته آن نوشته شده است. با این حال ما در این مقاله قصد داریم به این پرسش پاسخ دهیم که دانه های قهوه، متوسط تا چه مدت زمانی قابل مصرف هستند.

قهوه تا چند سال تاریخ مصرف دارد

ماندگاری قهوه چقدر است؟

باید بگوییم که قهوه مانند بسیاری از خوراکی ها مدت زمانی برای نگهداری دارد. به عبارت دیگر پس از تولید تا مدت زمانی مشخصی قابل استفاده است. در صورتی که تاریخ انقضای قهوه رد شود ممکن است پودر آن تجزیه شده و ماهیت خود را از دست بدهد. ترکیبات موجود در قهوه شامل اسید آمینه، لیپید و کربوهیدرات هاست. تمامی این مواد مغذی قابلیت فساد داشته و طعم و عطر قهوه را عوض می کنند. اما به طور کلی پس از رست شدن قهوه حداکثر تا یکسال می توان از آن استفاده کرد. بنابراین اگر قهوه تاریخ مصرف گذشته در منزل داشتید آن را برای دم کردن استفاده نکنید. حتی اگر قهوه باعث بروز بیماری در بدنتان نشود، طعم اولیه را نداشته و حس ناخوشایندی برایتان ایجاد خواهد کرد.

ماندگاری قهوه چقدر است

عواملی که باعث افزایش ماندگاری قهوه می شوند

عواملی وجود دارند که بر افزایش ماندگاری قهوه تاثیر گذار هستند.
رست: رست از مهم ترین مراحل فرآوری قهوه است. انواع قهوه بر اساس زمان و مقدار رست دسته بندی می شوند و طعم و عطر متفاوتی دارد. هر چقدر زمان رست قهوه بیشتر باشد به همان اندازه زمان نگهداری آن کوتاه می شود. در مراحل رست آمینو اسید و چربی های قهوه از آن خارج می شوند و مقدار کمی بر سطح دانه ها باقی می ماند. اما دانه هایی که مراحل رست کوتاه تری دارند از روغن بیشتری برخوردار بوده و ماندگاری آن ها طولانی تر است.

افزایش ماندگاری قهوه با رست صحیح
آسیاب: هر چقدر قهوه ریزتر آسیاب شود بیشتر در معرض هوا قرار می گیرد و بخش زیادی از پودر قهوه اکسید می شود. این مسئله سبب تغییر طعم و بوی قهوه خواهد شد. بهتر است قهوه را به صورت دانه درشت تهیه کرده و به اندازه نیازتان آسیاب کنید.

نحوه آسیاب قهوه برای ماندگاری بیشتر
دما: قهوه باید در شرایطی خاص نگهداری شود. البته نه به آن معنا که در کنارش دماسنج قرار دهید! بلکه توصیه شده قهوه در جای گرم و یا در معرض نور آفتاب قرار نگیرد. چرا که گرما می تواند باعث از بین رفتن خاصیت قهوه شود.
رطوبت: رطوبت مهمترین عامل نابودی قهوه است. قهوه را در جای خشک نگه دارید تا پودر یا دانه های آن تحت تاثیر رطوبت قرار نگیرند.
یکی از ویژگی های قهوه این است که رایحه های مختلف را به خود جذب می کند؛ به همین دلیل نباید در کنار ادویه ها نگهداری شود. خوراکی های عطر دار به شدت طعم قهوه را تغییر می دهند و خواص آن را از بین می برند.
قرار دادن قهوه در یخچال یا فریزر موجب افزایش ماندگاری آن نخواهد شد. این تصوری اشتباه است و نباید انجام شود. قهوه در فریزر یا یخچال در معرض رطوبت قرار می گیرد و غیر قابل استفاده می شود. بهترین جا برای نگهداری قهوه در کابینت آشپزخانه جایی به دور از عرقیات، ادویه ها و خوراکی های دارای رایحه است.

افزایش تاریخ انقضای و ماندگاری قهوه

با قهوه تاریخ گذشته چه کنیم؟

قهوه ای که انقضای آن رد شده است مناسب دم کردن و نوشیدن نیست. اما می توانید برای پاکسازی پوست و درست کردن انواع ماسک صورت از پودر آن استفاده کنید.

دیدگاه تان را بیان کنید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*