تفاوت قهوه عربیکا روبوستا و لیبریکا و بهترین ترکیب برای طعم خوشمزه
آیا می دانید تفاوت قهوه عربیکا روبوستا و لیبریکا در چیست و این سه نوع قهوه چه تفاوت هایی با هم دارند. در ادامه با تفاوت قهوه عربیکا روبوستا و لیبریکا بیشتر آشنا می شوید.
قهوه عربیکا
حدود ۶۰% تولید قهوه دنیا مربوط به قهوه عربیکا است. مبدا عربیکا ارتفاعات اتیوپی می باشد. هر چند هم اکنون در برزیل، کلمبیا و خود اتیوپی کاشت میشود. عربیکا نسبت به انواع دیگر قهوه پیشروی زیادی داشت که این امر موجب محبوبیت امروزی این قهوه شده است. این گیاه قهوه در ارتفاع ۲۰۰۰ فوتی رشد میکند. این گیاه مستعد ابتلا به بیماریست و به توجه، سایه و آب فراوان نیاز دارد.
قهوه عربیکا طعم های فوق العاده ای دارد و تلخی ندارد. معمولا عربیکا از روبوستا گرانتر است. اکثریت عربیکا را ترجی میدهند زیرا طعمی شیرینتر و نرمتر دارند. اسیدیتیه عربیکا بالا است و کافئین پاییین تری دارد.
قهوه ربوستا
این دانه در بخش هایی از اروپا، آفریقا و خاورمیانه محبوبیت بیشتری دارد. این دانه دومین دانه پر تولید است و به علت قوی بودن و تلخی چنین اسمی دارد. سطح بالای کافئین موجود در این دانه به عنوان یک دافع آفات طبیعی عمل میکند و نیازمند به توجه چندانی ندارد. در برابر محیط های خشن مقاوم است و میتواند در آب و هوای مختلف و ارتفاعات مختلف نیز رشد کند.
قهوه های ربوستا در فروشگاههای خرده فروشی کیفیت پایینتری دارند و معمولا ارزان هستند. برای صرفه جویی در هزینه خرید قهوه خام، برشته کننده ها از ۳ قسمت عربیکا و یک قسمت ربوستا استفاده میکنند. قهوه روبوستا با کیفیت بالا با نت های طعم شکلات مشخص میشود.
میزان کافئین در دانه های ربوستا ۱/۷ تا ۴ درصد است که تقریبا دو برابر کافیین عربیکاست. همچنین چربی و قند کمتری دارد.
قهوه لیبریکا
این دانه قهوه آفریقایی نام خود را از مبدا لیبریا در غرب آفریقا گرفته است. این قهوه ناشناخته است و تنها حدود ۲% از قهوه جهان را تشکیل میدهد. در اواخر دهه ۱۸۰۰ این قهوه بسیار معروف شد در حالی که پیش از آن مردم با این قهوه آشنا نبودند. در آن دوره در آسیای جنوب شرقی یک بیماری قارچی ناگوار به نام “زنگ قهوه” تمام محصولات عربیکا را از بین برد و سالها زنجیره تامیین قهوه را در گیر کرده بود. سپس برای جایگزین عربیکا قهوه لیبریکا روی کار آمد. در نهایت، این بیماری همه گیر از بین رفت و عربیکا باز هم روی کار آمد.
همه از طعم لیبریکا لذت نمیبرند. طعم قهوه لیبریکا، آجیلی و چوبی با رایحه های میوه ای / گلی می باشد. برخی معتقدند که طعم لیبریکا مشابه زباله سوخته است. امروزه این دانه ها عمدتا در فیلیپین یافت میشوند.
دانه های این قهوه بسیار بزرگتر و طعمی برتر دارد. قیمت لیبریکا معمولا بالاتر است. مای لیبریکا یک شرکت مالزیاییست که بزرگترین تولید کننده لیبریکاست. مالزی بهترین جا برای امتحان کردن این قهوه است.
قهوه اکسلسا
برای مدتی طولانی قهوه اکسلسا گونه ای خاص از قهوه در نظر گرفته میشد، اما مطالعات اخیر آن را به عنوان لیبریکا طبقه بندی کردند. دلیل بودن در این لیست این است که طعمی منحصر به فرد دارد. این شامل ترکیبی از ویژگی های قهوه برشته روشن و تیره است. طعم تارت و میوه ای این قهوه بسیار دلنشین است. این قهوه شبیه به لیبریکا عمدتا در آسیای جنوب شرقی کشت میشود و به سختی به دست می اید.
بهترین ترکیب روبوستا و عربیکا
هدف از ترکیب این دو گونه تنوع مزه هاست. قهوه یک ذائقه شخصی است. میزان درصد روبوستا و عربیکا بسته به سلیقه شما و مقدار کافئین مورد نیاز شماست. استاندارد ترکیب ۷۰ درصد عربیکا و ۳۰ درصد روبوستاست.
ترکیبات غنی روبوستا: ۹۰ % ۸۰% ۷۰%
طعم تلخ و قوی روبوستا شدید است و عربیکا فقط عطر و طعم به قهوه میدهد و دارای نت هایی از غلات، چوب، آجیل و شاید کاکائو می باشد.
ترکیبات متعادل روبوستا :۵۰% ۶۰%
در این ترکیبات عطر و طعم لطیف عربیکا نمایان میشود. قهوه خامه ای میشود. اسیدیته متعادلی دارد و طعم آن شکلاتی، میوه های خشک، عسل است و عطر پیچیده تری دارد.
بسیاری از افراد دوست دارند تا طعم مختلفی از انواع قهوه را تجربه کنند. اگر به دنبال ماجرا جویی هستید سراغ قهوه لیبریکا یا اکسلسا بروید. اگر به دنبال قهوه با کافئین بالا هستید، روبوستا بهترین پیشنهاد است.