قهوه عربیکا را چگونه درست کنیم
بعضی از قهوه دوستان به طعم خالص دانه های قهوه عربیکا در قهوه علاقه بسیاری دارند. این افراد معمولا قهوه هایی تهیه می کنند که درصد بالایی از قهوه عربیکا در ترکیبات آن وجود دارد. عربیکا نسبت به روبوستا کافئین کمتری داشته و رایحه ای بی نظیر از آن به مشام می رسد. در این بخش قصد داریم به روش های درست کردن قهوه عربیکا بپردازیم. تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

طرز تهیه قهوه عربیکا روی گاز
در صورتی که ابزار دم کردن قهوه را ندارید از یک قابلمه استفاده کنید. به ازای هر نفر یک قاشق غذاخوری از پودر قهوه را در ظرف ریخته و آب جوش را روی آن بریزید. برای هر نفر یک فنجان آب جوش کافی است. اجازه دهید آب جوش به درون قهوه نفوذ کند. سپس قابلمه را روی شعله گذاشته و حرارت را کم کنید. پس از گذشت ۱۰ دقیقه شعله را خاموش کرده و قهوه دم شده را از صافی عبور دهید. قهوه شما آماده نوشیدن است.

طرز تهیه قهوه عربیکا با فرنچ پرس
برای تهیه قهوه با فرنچ پرس ابتدا باید پودر قهوه را به آن اضافه کنید. به ازای هر نفر نیازمند ۷ گرم پودر قهوه خواهید بود. برای مثال در فرنچ پرس ۸ نفره باید ۵۶ گرم قهوه اضافه شود. بهتر است قهوه ای که برای فرنچ پرس استفاده می کنید به صورت تازه آسیاب شود. چرا که کیفیت نوشیدنی افزایش می یابد. میزان آسیاب قهوه نیز باید متوسط رو به درشت باشد.
پس از پیمانه کردن پودر قهوه حال باید به فرنچ پرس آب جوش اضافه کنید. دمای مناسب برای آب جوش در فرنچ پرس بین ۸۵ تا ۹۶ مشخص شده است. پس از به جوش آمدن آب ۳۰ ثانیه صبر کنید تا به دمای گفته شده برسد. آب جوش را در فرنچ پرس بریزید به گونه ای که سطح قهوه را پوشش دهد. ۱۵ تا ۳۰ ثانیه صبر کنید تا پودر قهوه کاملا نم دار شود و آب به درون آن نفوذ کند. این کار باعث خروج رایحه و مزه بی نظیر قهوه خواهد شد. پس گذشت این مدت زمان باقی مانده آب جوش را به فرنچ پرس اضافه کنید. در فرنچ پرس را ببندید و بعد از گذشت ۵ دقیقه اهرم آن را به سمت پایین بفشارید. نوشیدنی شما آماده سرو است.

طرز تهیه قهوه عربیکا با قهوه جوش مسی
برای درست کردن قهوه عربیکا با قهوه جوش مسی به ازای هر نفر ۱ فنجان آب جوشیده را به قهوه جوش مسی اضافه کرده و روی شعله بگذارید. پس از قل زدن آب، قهوه جوش را از روی شعله برداشته و کنار بگذارید. پس از گذشت ۳۰ ثانیه ۲ قاشق غذاخوری پودر قهوه را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا آب و قهوه به خوبی ترکیب شوند.
دانه های قهوه برای دم شدن در قهوه جوش مسی نباید بیش از حد پودری باشند. اندازه متوسط تا درشت آن ها مناسب قهوه جوش است. چرا که باعث غلیظ شدن قهوه نمی شود و کیفیت بهتری از نوشیدنی ارائه می دهد. پس از هم زدن قهوه در قهوه جوش، مجددا آن را روی شعله گذاشته و بگذارید ۱۰ تا ۱۲ دقیقه حرارت ببیند. وقتی قهوه کف کرد آن را در فنجان بریزید و نوش جان کنید.

طرز تهیه قهوه عربیکا با موکاپات
برای تهیه قهوه عربیکا با موکاپات مخزن آب موکاپات را تا نقطه مشخص شده پر کنید. پودر قهوه عربیکا را در سبد قهوه ریخته و سطح آن را یکدست کنید. توجه داشته باشید که در این مرحله نباید فشار زیادی به پودر قهوه وارد کنید چرا که آب به سختی از قهوه عبور می کند و طعم آن را تغییر می دهد. شعله گاز نباید زیاد باشد. در این صورت آب با شدن از پودر قهوه عبور کرده و باعث سر رفتن نوشیدنی خواهد شد. شعله را کم کنید تا آرام آرام قهوه دم آوری شود. بعد از اینکه کف را در مخزن بالایی مشاهده کردید یعنی موکاپات در مراحل انتهایی دم کردن قهوه قرار گرفته است. کنار اجاق گاز بایستید به محض پاشش قهوه شعله را خاموش کنید.

طرز تهیه قهوه عربیکا با شیر جوش
برای دم کردم قهوه عربیکا در شیر جوش شما نیاز به قهوه تازه دارید. تازه بودن قهوه تاثیر زیادی بر طعم و کیفیت قهوه دارد. بنابراین در هنگام خرید، قهوه ای را انتخاب کنید که به تاریخ تولید نزدیک تر باشد. به ازای هر نفر شما نیازمند یک فنجان آب خواهید بود. همچنین برای هر نفر یک قاشق چایخوری از قهوه عربیکا را درون شیرجوش بریزید. ترکیب قهوه و آب را به مدت یک دقیقه هم بزنید تا دانه ها کاملا در تماس با آب قرار بگیرند.
شیرجوش را روی شعله قرار دهید و پس از ۵ دقیقه که به نقطه جوش رسید، با قاشق هم بزنید تا کف آن سرریز نشود. در این مرحله می توانید کف را از سطح شیرجوش برداشته و به فنجان ها اضافه کنید. پس از گذشت ۱ دقیقه شعله را خاموش کرده و قهوه را برای سرو در فنجان بریزید.
