کدام دانه قهوه فوم و کف بیشتری دارد؟
نوشیدن قهوه ای که کرما یا فوم بیشتری داشته باشند حس بهتری را القا می کند. این عقیده افرادی است که از طرفداران قهوه با کرمای بالا هستند. میزان کف یا فوم روی قهوه به نوع دانه و نحوه دم آوری آن بستگی دارد. در نظر گرفتن چند نکته باعث ایجاد فوم بیشتر روی نوشیدنی می شود و ما در این مقاله به معرفی دانه های قهوه که فوم بیشتری دارند خواهیم پرداخت. تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
قهوه عربیکا فوم بیشتری دارد یا روبوستا؟
قهوه ای که درصد بیشتری از آن، عصاره دانه های قهوه عربیکا باشد از طعم و رایحه بهتری برخوردار است. اما میزان کافئین در دانه های عربیکا کمتر از روبوستا بوده و این عامل در ایجاد فوم نوشیدنی تاثیر خواهد داشت. به عبارت دیگر کافئین برای قهوه عملکردی شبیه به سورفاکتانت دارد و باعث ایجاد کف بیشتر روی قهوه می شود. در واقع دلیل ایجاد کف روی قهوه این است که نوشیدنی در دمای پایین و فشار هوای عادی، نمی تواند گاز را در خود حبس کند و به صورت فوم در سطح فنجان ظاهر می شود.
عوامل موثر بر افزایش فوم قهوه
علاوه بر نوع دانه قهوه که سبب ایجاد فوم بیشتر می شود، عوامل دیگری نیز وجود دارد که موجب افزایش کرمای نوشیدنی قهوه خواهند شد. برای مثال دمای مناسب در تهیه هر نوع قهوه اهمیت زیادی دارد. بعضی از قهوه هایی که در دستور تهیه نیازمند آب جوشیده هستند، دمای آب باید کمتر از ۱۰۰ درجه سانتی گراد باشد. تماس دانه های قهوه با آب داغ، کیفیت نوشیدنی را کم می کند؛ به همین دلیل دما ۸۶ تا ۹۳ درجه سانتی گراد برای آب جوش مناسب خواهد بود.
قهوه باید مطابق دستور اصلی و با نسبت های دقیق از مواد گفته شده آماده شود. همچنین استفاده از ابزار مناسب برای دم آوری قهوه مد نظر، در کیفیت کرمای آن تاثیر خواهد داشت.
بسیاری از قهوه دوستان معتقد هستند که تازگی قهوه طعم و عطری چند برابر بهتر از قهوه قدیمی دارد. از عوامل افزایش فوم قهوه نیز به تازه بودن دانه ها و رست آن اشاره شده است.
اگر در دم کردن قهوه عجله دارید، به هیچ عنوان با افزایش حرارت، قهوه را دم نکنید. این اشتباهی است که بسیاری از افراد انجام می دهند و موجب تغییر طعم و مزه نوشیدنی می شوند. قهوه برای دم آوری بهتر باید در دمای مناسب حرارت ببیند تا دانه های به خوبی با آب ترکیب شوند و نوشیدنی به غلظت مناسب برسد.
انواع قهوه که کرمای بیشتری دارند
قهوه اسپرسو معمولا بیشتر از ۵۰ درصد روبوستا دارد. هر چه میزان قهوه روبوستا در قهوه بیشتر باشد کرمای نوشیدنی بیشتر خواهد بود. اگر خودتان قصد ترکیب کردن و آسیاب دانه های قهوه برای دم کردن اسپرسو را دارید به نکات زیر توجه داشته باشید. همچنین برای اطلاعات بیشتر چگونه قهوه کف دار درست کنیم را مطالعه کنید.
- دانه های قهوه باید به میزان کافی آسیاب شوند.
- دمای آب در حدود ۲۰۰ درجه فارنهایت و فشار آب ۹ بار باشد.
- پرتافیلتر دستگاه سرد نباشد.
- از رست قهوه کمتر از ۲ روز و بیشتر از ۲۱ روز نگذشته باشد.
- قهوه بیش از حد فشرده نشود.
- قهوه بی کیفیت و قدیمی نباشد.
کاپوچینو و لاته جز نوشیدنی هایی هستند که میزان کرمای آن ها بالاست. این دو نوشیدنی ترکیبی از اسپرسو و شیر به نسبت های متفاوت بوده و جز پرطرفدارترین قهوه ها در جهان به حساب می آیند. کافه لاته از یک لایه اسپرسو، دو لایه شیر و نصف لایه فوم شیر بدست می آید. کاپوچینو نیز ترکیبی از یک لایه اسپرسو، یک لایه شیر و یک لایه فوم شیر می باشد. از آنجایی که میزان شیر در لاته بیشتر است کافئین آن تاثیر کمتری بر بدن دارد.