چگونه کافئین قهوه را بالا ببریم

5/5 - (1 امتیاز)

از مهمترین ترکیباتی که در نوشیدنی قهوه وجود دارد می توان به کافئین اشاره کرد. کافئین ماده ای سرشار از خواص است و باعث افزایش انرژی و رفع خستگی در بدن می شود. برخی از انواع قهوه درصد کافئین بیشتری دارند. عوامل مختلفی میزان کافئین دانه های قهوه را مشخص می کند. برای مثال در مراحل فرآوری قهوه میزان رست دانه ها سبب افزایش یا کاهش کافئین در آن ها خواهد شد. اما آیا روشی وجود دارد که بتوان میزان کافئین قهوه را افزایش داد؟ ما در این مقاله قصد داریم به بررسی روش های بالا بردن کافئین قهوه بپردازیم. تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

چگونه کافئین قهوه را بالا ببریم

روش های افزایش کافئین قهوه

بسیاری از دوستداران قهوه اصلی ترین دلیل نوشیدن قهوه را احتیاج بدن به کافئین آن می دانند. این افراد به دنبال قهوه هایی هستند که کافئین بیشتری داشته باشد. در نظر گرفتن روش های زیر کمک می کند تا درصد کافئین قهوه افزایش یابد.

روش های افزایش کافئین قهوه

تازگی دانه ها

یکی از نکاتی که در هنگام خرید قهوه باید به آن توجه داشت، تازه بودن قهوه است. هرچقدر دانه ها تازه چین تر باشند علاوه بر داشتن عطر و طعم مطبوع، میزان کافئین بیشتری نیز دارند. در زمان خرید به بسته بندی قهوه نگاه کنید و قهوه ای بخرید که تاریخ تولید آن نزدیک باشد.

برخی افراد که میزان تازگی قهوه برایشان اهمیت زیادی دارد به جای خرید قهوه آماده، دانه های سبز را خریداری کرد و رست آن را انجام می دهند. به این ترتیب از تازگی قهوه اطمینان داشته و فرآوری آن مطابق سلیقه انجام خواهد شد.

خرد شدن دانه های قهوه، آن را در معرض اکسیژن قرار می دهد. هر چه دانه ها خردتر باشند و مدت زیادی از آسیاب آن ها گذشته باشد کیفیت آن کاهش می یابد. بهتر است دانه ها را به صورت کامل تهیه کنید و مراحل آسیاب را با دستگاه خانگی انجام دهید. خرید قهوه را از فروشگاه های معتبر انجام دهید تا از محصول اورجینال و با کیفیت بهره مند شوید.

تازگی و نحوه رست قهوه در درصد کافئین

زمان استخراج قهوه هنگام دم آوری

هر نوع قهوه دستور تهیه متفاوتی دارد. برای مثال برای دم آوری قهوه اسپرسو در موکاپات، مدت زمان حرارت دهی و استخراج قهوه مهم است. اگر قهوه زودتر از زمان تعیین شده استخراج شود احتمالا طعم و مزه اصلی آن تغییر کرده و غلظت آن بیشتر یا کمتر می شود. بنابراین قهوه باید متناسب با ابزار دم کردن قهوه و نوع آن در زمان مشخص استخراج شود.

دمای مناسب

در دستور دم آوری برخی از قهوه ها، دمای آب اهمیت زیادی دارد. برای مثال اگر آب در دمای ۱۰۰ درجه سانتی گراد باشد بر طعم قهوه اثرگذاشته و حتی رایحه آن را تغییر می دهد. علاوه بر آن میزان غلظت قهوه نیز از حالت استاندارد خارج می شود. بنابراین هر نوع نوشیدنی قهوه نیازمند آب جوش در دمای مناسب است.

افزودن چربی

یکی از روش هایی که سبب افزایش کافئین قهوه می شود افزودن چربی به نوشیدنی است. پس از دم آوری مقدار کمی کره یا چند قطره از روغن نارگیل را به فنجان اضافه کنید تا کافئین بیشتری از پودر قهوه جذب شود. این روش یک ترفند کاربردی برای افزایش کافئین قهوه است.

میزان آسیاب

هر اندازه دانه قهوه بیشتر آسیاب شده باشد، ذرات آن در تماس بیشتری با آب بوده و میزان کافئین نوشیدنی افزایش می یابد.

میزان آسیاب و تاثیر روی کافئین قهوه

درصد روبوستا یا عربیکا

رایج ترین انواع دانه های قهوه روبوستا و عربیکا هستند. دانه های قهوه روبوستا میزان کافئین بیشتری از عربیکا دارند. بنابراین نوشیدنی هایی که درصد بیشتری از آن ها شامل قهوه روبوستا است از کافئین بالاتری برخوردار هستند. در میان انواع نوشیدنی ها، اسپرسو بیشترین میزان کافئین را دارد. علاوه بر اسپرسو میزان کافئین در قهوه ترک نیز بالا است.

دیدگاه تان را بیان کنید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*