طرز تهیه قهوه بدون قهوه جوش روی گاز
قهوه به عنوان یک نوشیدنی محبوب روش های دم آوری مختلفی دارد. اگر تمایل به نوشیدن قهوه داشتید اما قهوه جوش در دسترس تان نبود سایر روش های دم کردن قهوه را امتحان کنید. ما در این مقاله شما را با انواع شیوه های دم کردن قهوه بدون استفاده از قهوه جوش آشنا خواهیم کرد. پس تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

تهیه قهوه با شیر جوش
برای دم کردن قهوه با شیر جوش باید از قهوه ای استفاده کنید که دانه های آن ریز آسیاب شده باشد. معمولا برای دم کردن قهوه ترک از شیرجوش استفاده می شود اما اگر قهوه ترک نداشتید به جای آن قهوه ای بخرید که درصد بیشترش از دانه های قهوه عربیکا باشد.
برای دم کردن قهوه با شیر جوش برای هر نفر یک فنجان آب بریزید. سپس به ازای هر نفر یک قاشق چای خوری قهوه اضافه کنید و اگر همه مهمانان قهوه را شیرین میل می کنند ابتدای کار مقداری شکر به شیرجوش بیفزایید. یا اینکه قهوه را همراه با شکر روی میز ببرید تا هر کس به انداز دلخواه قهوه را شیرین کند.
مخلوط آب، قهوه و شکر را هم بزنید تا با هم ترکیب شوند. شیرجوش را روی شعله قرار داده و چشم از آن برندارید چرا که به محض جوش آمدن ممکن است سرریز کند؛ بنابراین تا لحظه آماده شدن قهوه کنار اجاق گاز بایستید.
مدت زمان جوش آمدن قهوه و آب ۳ تا ۵ دقیقه است. در این مدت فوم روی قهوه تشکیل می شود که بنابر تشخیص می توانید مقدار جوش خوردن قهوه را افزایش دهید تا فوم بیشتری ایجاد شود. بعد از خاموش کردن زیر شیرجوش، فوم را در فنجان ها ریخته و قهوه آماده شده را به آرامی به فنجان اضافه کنید تا شکل فوم حفظ بماند.

تهیه قهوه با موکاپات
برای تهیه قهوه با موکاپات باید از قهوه ای استفاده کنید که درصد بیشتر آن را دانه های قهوه روبوستا تشکیل داده است. همچنین تازه بودن قهوه و رست آن نیز نکته مهمی است که در کیفیت آماده سازی قهوه با موکاپات تاثیرگذار است. قهوه ای که بسیار ریز آسیاب شده باشد برای دم آوری در موکاپات مناسب نیست و عملکرد این وسیله را مختل می کند. دانه قهوه باید به گونه ای آسیاب شود که اندازه آن به دانه های شکر برسد. مدت زمان آماده کردن قهوه در موکاپات بسیار کوتاه است و ۲۵ تا ۳۰ ثانیه زمان می خواهد. اگر می خواهید اطلاعات کافی در خصوص نوع قهوه مناسب برای موکاپات بدست آورید به بخش چه نوع قهوه ای برای موکاپات مناسب است مراجعه کنید.

موکاپات از سه بخش تشکیل می شود. بخش زیرین و انتهایی آن مخزن آب است که باید پر شود. موکاپات سایزهای مختلفی دارد و در همه آن ها مقدار آبی که باید در محفظه مخصوص ریخته شود با یک علامت مشخص شده است. محفظه میانی مختص پودر قهوه است. مقدار قهوه ای که در این بخش قرار می گیرد نباید بیشتر یا کمتر از حد استاندارد باشد چرا که طعم و عطر قهوه را تحت تاثیر قرار می دهد. محفظه را از قهوه پر کرده و سطح آن را یکدست کنید. اینکار را با فشار انجام ندهید چرا که باعث به هم چسبیدن پودر قهوه می شود. سه بخش موکاپات را روی هم قرار داده و چفت کنید و سپس آن را روی شعله کوچک قرار دهید. میزان حرارت موکاپات باید ملایم باشد تا نتیجه آن یک نوشیدنی با کیفیت و خوش طعم شود.
بعد از اینکه آب جوش آمد از محفظه میانی رد شده و وارد بخش بالایی موکاپات می شود. آب جوش در ابتدا به صورت قطره ای از سبد قهوه رد می شود و کم کم سرعت آن افزایش یافته و فورانی می شود. درست در همین زمان باید زیر شعله را خاموش کنید و قهوه آماده شده را در فنجان بریزید.
تهیه قهوه با فرنچ پرس
قهوه ای که در دستگاه فرنچ پرس آماده می شود باید به اندازه متوسط آسیاب شده باشد. پیستون فرنچ پرس را از آن خارج کرده و به ازای هر نفر یک قاشق غذاخوری قهوه و ۲۰۰ میلی لیتر آب داغ به ظرف اضافه کنید. سپس پیستون را روی فرنچ پرس قرار دهید و پس از گذشت ۳ تا ۴ دقیقه آن را به پایین فشار دهید. سرعت آماده سازی قهوه در فرنچ پرس بالاست و مراحل ساده ای دارد. اگر شاغل یا دانشجو هستید می توانید از فرنچ پرس برای دم آوری قهوه استفاده کنید.

تهیه قهوه فیلتری
اگر هیچ ابزاری برای دم کردن قهوه نداشتید نگران نباشید. چرا که با استفاده از یک پارچه تمیز هم می توانید نوشیدنی قهوه را آماده کنید. برای تهیه قهوه فیلتری، پارچه ای تمیز از جنس کتان را روی لیوان بلند قرار دهید و قهوه ای که با درشت آسیاب شده است را درون پارچه بریزید.

آب داغ را در ظرفی ریخته و پس از گذشت یک دقیقه مقدار کمی از آن را روی دانه های قهوه بریزید. پس از اینکه گاز قهوه خارج شد باقی آب را درون پارچه بریزید و ۴ تا ۵ دقیقه صبر کنید تا قهوه قطره قطره وارد لیوان شود. در نهایت آن در فنجان ریخته و نوش جان کنید. اگر می خواهید از روش فیلتری برای دم کردن قهوه خود استفاده کنید بهتر است محتوای قهوه مناسب قهوه ساز فیلتری چه نوع قهوه ای است؟ را قبل از تهیه این نوع قهوه بخوانید.