قهوه فول کافئین چیست؟

5/5 - (1 امتیاز)

قهوه نوشیدنی است که خستگی را از بدن بیرون می کند و انرژی مضاعفی در بدن و ذهن انسان به وجود می آورد. بسیاری از افراد به همین علت به نوشیدن قهوه علاقمند هستند. چرا که قهوه می تواند آن ها را از دغدغه یک روز شلوغ و پر کار خلاص کند. در واقع کافئین موجود در قهوه سبب از بین رفتن خواب آلودگی و خستگی جسمی و روحی می شود. هر چقدر کافئین قهوه بیشتر باشد انرژی آن بیشتر است و حس بهتری ایجاد می کند. ما در این مقاله قصد داریم به بررسی قهوه فول کافئین و خواص و عوارض این نوع قهوه بپردازیم. تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

قهوه فول کافئین چیست

خواص قهوه فول کافئین

کافئین به طور طبیعی در قهوه وجود دارد. مطالعات نشان داده مصرف روزانه مقدار مشخصی کافئین طبیعی از ابتلا بسیاری از بیماری ها جلوگیری می کند. این ماده بعد از ورود به بدن سیستم اعصاب مرکزی را تحت تاثیر قرار داده و سبب افزایش تولید بتا اندورفین در بدن می شود. بتا اندورفین محرکی است که خستگی های جسمی و ذهنی را از بین می برد و سبب ایجاد حس سبکی و نشاط در افراد می شود. کافئین موجود در دانه های قهوه تمرکز ذهن را افزایش می دهد. شاید به همین دلیل باشد که بسیاری از شاغلان در محل کار چند فنجان قهوه می نوشند تا عملکرد آن ها بهبود یابد.
پژوهش ها نشان داده است که مصرف منظم کافئین طبیعی، احتمال سرطان کبد را کاهش می دهد. همچنین کافئین با تاثیر بر سلول های مغزی سبب تقویت حافظه بلند مدت می شود. مصرف این ماده در افرادی که مشکلات روحی داشتند احتمال خودکشی و افکار مرتبط به آن را کاهش داده است.
شواهدی وجود دارد که نشان می دهد بیماری قلبی و عروقی، دیابت نوع دو و انواع بیماری های متابولیکی دیگر با مصرف قهوه فول کافئین تا حدودی بهبود یافتند یا علائم آن ها کاهش پیدا کرده است.
افرادی که مشکلات دفع دارند یا عملکرد روده بزرگشان ضعیف است، با مصرف قهوه فول کافئین درمان می شوند.
کافئین در سیستم گوارش تجزیه شده و به کلروژنیک اسید و شیکوریک تبدیل می شود. این آنتی اکسیدان ها در بخش های مختلف بدن پخش شده و رادیکال های آزاد را پیدا می کنند و سبب حذف آن ها از بدن می شوند. به این ترتیب بدن از بسیاری عفونت باکتریایی و ویروسی رهایی می یابد.

خواص قهوه فول کافئین

عوارض قهوه فول کافئین

کافئین به دلیل خاصیت آرام بخشی که دارد در داروهای مسکن و حتی روانگردان ها با دوز های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. مصرف بیش از حد هر ماده ای در بدن مشکل ساز بوده و عوارضی به همراه دارد. در مورد کافئین نیز این چنین است و نباید بیش از حد مجاز مصرف شود. به گفته متخصصان مصرف بالای قهوه فول کافئین عوارض مشابه استفاده روانگردان ها دارد. کافئین زیاد باعث افزایش ضربان قلب می شود و بدن را در حالت آماده باش قرار می دهد. ترشح هورمون های مختلف در بدن افزایش می یابد و فرد حالت گیجی و گاها عدم تعادل خواهد داشت.
این ماده باعث بی قراری شده و اضطراب و پریشانی زیادی به وجود می آورد. فردی که در مصرف کافئین زیاده روی کرده باشد از لحاظ عصبی شدیدا تحریک پذیر است و واکنش های غیرعادی از خود نشان می دهد. کافئین در حالت عادی کاهش خواب را به همراه دارد. اما اگر در دوز بالا مصرف شود مشکلات جدی در خواب ایجاد می کند که برای افراد آزاردهنده است.
از عوارض مصرف بیش از حد قهوه فول کافئین که در برخی افراد ایجاد می شود لرزش های عضلانی است که سبب از دست رفتن تعادل و تمرکز فرد می شود. در این حالت بدن دچار کم آبی شده و تکرر ادرار اتفاق می افتد.
تحقیقات نشان داده کافئین بالا می تواند موجب سقط جنین شود و احتمال حمله قلبی در خانم ها و آقایان را افزایش دهد. اگر از علاقمندان به نوشیدن قهوه هستید تعادل و توازن را رعایت کنید تا دچار عوارض مصرف کافئین بالا نشوید.

انواع قهوه فول کافئین به همراه ترکیبات

رتبه اول قهوه های پر کافئین به قهوه اسپرسو تعلق می گیرد. اسپرسو نوعی قهوه با ۱۰۰ درصد دانه روبوستا است و نوع روست آن تیره است. قهوه اسپرسو اسیدیته بسیار کمی دارد و تلخی آن بالاست. در ۱۰۰ گرم اسپرسو ۲۵۳ میلی گرم کافئین وجود دارد.

انواع قهوه فول کافئین به همراه ترکیبات
پس از قهوه اسپرسو، قهوه ترک جز نوشیدنی های فول کافئین است که روش تهیه متفاوتی دارد. ۱۰۰ گرم قهوه ترک ۱۶۶ میلی گرم کافئین دارد. پودر قهوه ترک با آسیاب بسیار ریز خرد می شود و در هربار تهیه ۲ قاشق غذاخوری از آن کافی می باشد. قهوه ترک شکر دارد و متناسب با ذائقه افراد شیرین می شود. متوسط ۱ تا ۳ قاشق غذاخوری در جذوه می توان شکر ریخت.
پس از قهوه ترک، قهوه موکاپات بیشترین کافئین را دارد. پودر قهوه ای که در موکاپات استفاده می شود مراحل رست بیشتری را گذرانده و بسیار ریز آسیاب شده است؛ به همین دلیل پس از دم کردن کافئین آن افزایش می یابد.

قهوه موکاپات فول کافئین

چه عواملی باعث افزایش کافئین قهوه می شوند؟

یکی از عوامل مهم در میزان کافئین قهوه، روش دم کردن آن است. در واقع دانه های قهوه در خود مقدار مشخصی کافئین دارند، اما روش دم آوری آن موجب از دست رفتن یا حفظ کافئین قهوه می شود. در روش هایی که قهوه مدت زمان بیشتری دم می کشد به همان اندازه کافئین افزایش می یابد. به این ترتیب قهوه های فوری کمترین میزان کافئین را دارند. همانطور که گفته شد در روش های مختلف دم آوری قهوه، اسپرسو بیشترین کافئین را داشته و در واقع یک نوشیدنی فول کافئین به حساب می آید.
دانه قهوه روبوستا نسبت به عربیکا کافئین بیشتری دارد، به طوری که میزان آن دو برابر کافئین دانه عربیکا است. قهوه ای که از درصد بیشتری روبوستا تشکیل شده باشد طبعا کافئین آن بیشتر است.
رست دانه های قهوه تا حدودی می تواند به افزایش کافئین در آن ها کمک کند. هر چه دانه های قهوه تیره تر باشند میزان کافئین موجود در آن بیشتر است. البته این تفاوت زیاد نبوده و نمی توان آن را از عوامل اصلی افزایش کافئین قهوه به حساب آورد.

در این بخش سعی کردیم به صورت کامل به قهوه فول کافئین بپردازیم. اگر تجربه ای از قهوه با کافئین بالا دارید با ما در میان بگذارید.

دیدگاه تان را بیان کنید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*