بهترین دانه قهوه برای کدام کشور است؟
قهوه انواع مختلفی دارد اما معروف ترین آن نوع عربیکا و روبوستا است. این دو نوع قهوه در بخش های مختلف جهان قابلیت کشت دارند. با این حال در برخی کشورها کیفیت بهتری داشته و بیشتر مورد تایید قهوه دوستان قرار می گیرند. در این مقاله قصد داریم به بررسی خاستگاه بهترین دانه قهوه بپردازیم تا با اطلاع از بهترین نوع قهوه خرید قهوه را انجام دهید. پس تا پایان مطلب همراه ما باشید.

بهترین دانه قهوه عربیکا برای کدام کشور هاست؟
قهوه عربیکا ویژگی های منحصر به فردی دارد و طعم و عطر آن بی نظیر است. بخش زیادی از این نوع قهوه در کشور کلمبیا کشت می شود. این کشور به تنهایی تامین کننده ۱۵ درصد قهوه جهان است. کیفیت دانه های قهوه که در کلمبیا کشت می شود بسیار بالا است و تقاضا برای خرید آن زیاد است. اکسلسیو، سوپرمو و اکسترا انواعی از قهوه ها هستند که از کلمبیا به کشورهای دیگر فرستاده می شوند. در میان قهوه های نام برده شده سوپرمو بهترین است و فرآوری آن توسط دستگاه و متد پیشرفته انجام می گیرد. سوپرمو دانه های درشت تری نسبت به سایر قهوه ها دارد و تقریبا صاف است.

از دیگر کشورهای تامین کننده قهوه گواتمالا است. بخش زیادی از بوته های قهوه در بخش های کوهستانی گواتمالا قابلیت رشد دارند؛ به همین دلیل طعم آن با ترشی و تند همراه است. کیفیت دانه های قهوه عربیکا که از سرزمین های گواتمالا برداشت می شود بسیار بالا بوده و مشتریان زیادی در سراسر جهان دارد.

کشور کاستاریکا بسترهای مناسبی برای پرورش قهوه عربیکا دارد. خاک مرغوب و حاصلخیز زمین های کاستاریکا سبب رشد دانه های قهوه با طعم شیرین و عطر بی نظیر می شود. فرآوری دانه های قهوه در این کشور مطابق استاندارد جهانی انجام می گیرد.

بهترین نوع قهوه عربیکا را می توان در سرزمین عربستان یافت. اگر از علاقمندان به قهوه باشید بی شک نام موکای عربی را شنیده اید. دانه های عربیکا مرغوب و درجه یک در سرزمین عربستان و بخش هایی از کوه های یمن کشت می شود. آب و هوا و خواص خاک، طعم متفاوتی در دانه های قهوه ایجاد می کند.
اتیوپی نوع متفاوتی از دانه های عربیکا را در زمین های خود پرورش می دهد. مردم جهان برای درست کردن اسپرسو عمدتا قهوه های عربیکا متعلق به اتیوپی را ترجیح می دهند.
بهترین دانه قهوه روبوستا برای کدام کشور هاست؟
از مهمترین و بزرگترین کشورهای تولید کننده قهوه روبوستا، کشور برزیل است. بخش زیادی از مزارع پرورش قهوه در برزیل به دانه های روبوستا تعلق دارد. اما قهوه عربیکا نیز برداشت می شود. زمین های کشت قهوه این کشور در ارتفاع بین ۴۰۰ تا ۱۶۰۰ متر نسبت به سطح دریا قرار دارند و خاک کشت غنی و کامل است؛ به همین دلیل دانه های روبوستا برزیلی طعم شکلاتی، ادویه و شیرین داشته و بهترین نوع در جهان محسوب می شوند. شهرهای باهیا، پارانا، گرایس، راندونیا و… از شهرهای مهم پرورش قهوه برزیل هستند.

پس از برزیل، ویتنام مهمترین تولید کننده قهوه روبوستا در جهان است. نحوه فرآوری و رست قهوه در ویتنام متفاوت است و بیشتر از شیوه های سنتی استفاده می کنند. این امر سبب شده روش دم آوری قهوه ویتنام نیز متفاوت باشد. روبوستای ویتنام تلخی بالایی دارد در حالی که اسیدیته آن پایین است. افرادی که علاقمند به نوشیدن قهوه های تلخ دارند عمدتا روبوستای ویتنام را انتخاب می کنند. بخش های جنوبی ویتنام بیشترین مزارع کشت قهوه را داراست.

کشور اندونزی به دلیل شرایط آب و هوای و خاک مناسبی که دارد از تولیدکنندگان مهم قهوه در جهان است. در این کشور کشت عربیکا و روبوستا انجام می شود اما مزارع پرورش روبوستا بیشتر است. قهوه دوستان عاشق طعم مرکبات شیرین، شکلات شیری، کاکائو و خاکی کافی لواک هستند که گرانترین قهوه اندونزی به حساب می آید. اندونزی جزایر سولاوسی، جاوا، سوماترا و پاپویا را به پرورش قهوه اختصاص داده است. قهوه هایی که در اندونزی پرورش می یابند اسیدیته پایینی داشته و نسبت به قهوه های دیگر بادی سنگین دارند. از ویژگی های مهم قهوه های این کشور قابلیت ترکیب شدن یا دم آوری میکس است.

تفاوت کشت قهوه عربیکا و روبوستا
همانطور که می دانید روبوستا و عربیکا دو نوع قهوه پرطرفدار دنیا هستند اما تفاوت هایی در طعم و ظاهر آن ها وجود دارد. برای مثال دانه های عربیکا نسبت به روبوستا تلخی کمتری داشته و عطر و طعم شیرینی دارند. اما روبوستا طعم قوی تری دارد و رایحه آن تند تر است. بیشترین تقاضا در جهان برای قهوه عربیکا بوده و بیش از ۷۵ درصد از پرورش قهوه کشورهای مختلف به دانه های عربیکا تعلق دارد.
در این مقاله سعی کردیم به معرفی مهم ترین کشورهای پرورش دهنده قهوه عربیکا و روبوستا بپردازیم. این کشورها به دلیل موقعیت جغرافیایی، آب و هوا و خاک مناسبی که دارند سبب رشد دانه های قهوه با خواص فوق العاده می شوند که مورد تایید مردم جهان قرار می گیرد.