طرز تهیه قهوه فرانسه با دستگاه و بدون دستگاه روی گاز

5/5 - (1 امتیاز)

قهوه فرانسه از معروف ترین انواع قهوه است که روش های تهیه متفاوتی دارد. تقریبا با هر ابزاری که در اختیار دارید می توانید قهوه فرانسه آماده کرده و نوش جان کنید. در این مقاله شما را با انواع روش های درست کردن قهوه فرانسه آشنا می کنیم. پس تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

طرز تهیه قهوه فرانسه

طرز تهیه قهوه فرانسه روی گاز

برای درست کردن قهوه فرانسه روی گاز نیاز به شیر جوش دارد. به ازای هر فنجان قهوه به اندازه یک فنجان و سه چهارم آن به شیرجوش آب اضافه کرده و روی شعله قرار دهید. پس از اینکه آب به جوش آمد پودر قهوه را به آن اضافه کنید. ترکیب آب و قهوه را هم بزنید و پس از ۳۰ ثانیه از روی شعله بردارید. درب شیرجوش را بگذارید تا فرایند دم آوری قهوه طی شده و پودر آن ته نشین شود. بعد از گذشت ۴ تا ۵ دقیقه شیر جوش را به آرامی بلند کرده و قهوه فرانسه را در فنجان ها بریزید. دقت داشته باشید که مورد ته نشین شده وارد فنجان نشود.

طرز تهیه قهوه فرانسه روی گاز

طرز تهیه قهوه فرانسه با موکاپات

  • ابتدا مخزن مخصوص آب موکاپات را پر کنید.
  • سپس پودر قهوه فرانسه را در بخش میانی موکاپات ریخته و سطح آن را یکدست کنید بدون آن که فشار زیادی به پودر وارد شود. بیش از حد فشرده شدن پودر قهوه حرکت آب از بین آن را دشوار می کند.
  • سه قسمت موکاپات را بسته و آن را روی شعله ملایم قرار دهید.
  • پس از چند دقیقه آب جوش آمده و از مخزن پودر قهوه عبور می کند.
  • پاشیدن قهوه از بخش بالایی نشان دهنده آماده شدن نوشیدنی است.
  • شعله را خاموش کرده و قهوه فرانسه را برای سرو در فنجان بریزید.
طرز تهیه قهوه فرانسه با موکاپات

طرز تهیه قهوه فرانسه با دستگاه

برای درست کردن قهوه فرانسه در دستگاه قهوه ساز نیاز به پودر قهوه با درجه آسیاب متوسط تا ریز دارید. به میزان لازم آب تصفیه شده را در مخزن دستگاه بریزید و بعد از جایگذاری فیلتر کاغذی پودر را اضافه کنید. در پایان دکمه قهوه ساز را بفشارید تا شروع به فعالیت کند. اگر قهوه فرانسه را غلیظ دوست دارید آب کمتری در مخزن بریزید. برای رقیق تر شدن قهوه نیز می توانید مقدار آب را تغییر دهید.

طرز تهیه قهوه فرانسه با دستگاه

طرز تهیه قهوه فرانسه بدون دستگاه

برای تهیه قهوه فرانسه بدون دستگاه شما نیاز به یک قوری ( ترجیحا دارای تور)، مقداری آب و پودر قهوه دارید. دمای آب باید ۹۳ درجه سانتی گراد باشد و به ازای هر نفر یک فنجان آب لازم است. به طور متوسط یک قاشق غذاخوری سرپر برای هر نفر در نظر بگیرید. این میزان قابل تغییر بوده و مطابق سلیقه می توانید آن را کم و زیاد کنید.

  • به اندازه نفرات پودر قهوه در توری قوری بریزید.
  • آب جوش که به ۹۳ درجه سانتی گراد رسید به شکل دورانی به قوری اضافه کرده و دقت کنید که پودر قهوه کاملا در تماس با آب قرار بگیرد. در این مرحله به اندازه ای آب اضافه کنید که پودر قهوه خیس شود.
  • حدود ۳۰ ثانیه صبر کنید تا کمی پودر با آب ترکیب شود. سپس باقی مانده آب را به صورت دورانی اضافی کنید.
  • درب قوری را گذاشته و ۵ تا ۶ دقیقه اجازه دهید قهوه دم بکشد.
  • بعد از گذشت این مدت زمان صافی را از قوری در آورده و قهوه آماده شده را در فنجان ها بریزید.
طرز تهیه قهوه فرانسه بدون دستگاه

طرز تهیه قهوه فرانسه با قهوه جوش مسی

برای درست کردن قهوه فرانسه در قهوه جوش مسی نیاز به ۱۰۰ میلی لیتر آب و یک قاشق چای خوری قهوه به ازای هر نفر دارید. این نسبت از مواد را به قهوه جوش اضافه کرده و هم بزنید تا کاملا با هم ترکیب شوند. قهوه جوش را روی شعله گذاشته و تا پدیدار شدن اولین حباب ها در ظرف صبر کنید. اجازه دهید قهوه کمی از دما بیفتد و مواد آن ته نشین شود. سپس آن را در فنجان ریخته و نوش جان کنید.

طرز تهیه قهوه فرانسه با فرنچ پرس

آب را در کتری جوش آورده و صبر کنید تا دمای آن به ۹۲ درجه سانتی گراد برسد. آن را به فرنچ پرس اضافه کنید. به ازای هر نفر یک قاشق غذاخوری پودر قهوه فرانسه را به آب درون فرنچ پرس افزوده و پس از ۳۰ ثانیه هم بزنید تا مواد با هم ترکیب شوند.
بعد از هم زدن درب ظرف را بگذارید. پس از گذشت ۴ دقیقه اهرم را به سمت پایین فشار داده و قهوه را در فنجان بریزید.

راهکار فوری دم کردن قهوه فرانسه چیست؟

روش دم کردن قهوه فرانسه در قوری را توضیح دادیم. اما برای دم آوری سریع تر قهوه در قوری بهتر است از قوری هایی که جنس چینی دارند استفاده کنید. دیواره قوری چینی گرما بیشتری در خود نگه می دارد و کیفیت قهوه دم شده در آن بهتر است.

دیدگاه تان را بیان کنید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*